En resa med min äventyrsvän

14.03.2017 kl. 19:36

Hej på er, ett tag sen sist ju! Jag har seriöst upplevt så mycket och flängt runt överallt så jag bestämde helt enkelt att jag loggar in på bloggen först sen när det mesta är över. Förra veckan hann jag både vara till Helsingfors och Tammerfors så nu tänkte jag börja med att berätta om min och Julias lilla resa till huvudstaden. 

Klockan 08.07 satte jag mej på tåget i Bennäs och 11.45 var jag framme i Hfors där jag mötte upp Julia på tågstationen.

Vi lunchade i en asiatisk restaurang med buffé och sen gick vi i några klädbutiker före vi började söka oss mot cafét Kuppi ja Muffini och Daniela. Fint att träffa Daniela och få prata lite! ♥ Jag tog en god bit banoffeepaj och två koppar kaffe för att stilla kaffehuvudvärken och det var ett riktigt lyckat val! 

Efter kaffepausen gick vi för att checka in på ett hotell, som både var ganska billigt, mysigt och bra beläget - passade oss väl med andra ord! 

När vi fixat oss tog vi tåget till Böle och gick för att köa till smockfulla Hartwall arenan.

Hahahahahahah!
Tydligen hade varken jag eller Julia läst biljetterna så noggrant, för när vi kom fram till arenan var det nästan så man kunde tro vi var på väg att göra nånting olagligt när vi var de enda på plats. Diskussionen gick till ungefär såhär:

Jag: Alltså e vi här på fel dag? Va int e 8.3?

Julia *kollar biljetterna*: Ne he står no 8.3.2017 på biljettren. Men alltså e Hartwall arena o Helsingin jäähalli samma sak?

Jag *chockat*: Nej du skämtaaaaaar! Neeeeej he e it samma sak, e konsärin i Helsingin jäähalli??

Julia: Jåå!

Efter några minuters funderande ringer Julia taxi o vi kommer överens om att inte säga att vi gått ti fel ställe. När vi stiger in i taxin går det såhär:

Taxichauffören: Ai, väärä halliko?

Julia o jag i kör: Hahahaha, jooo!

Nå, vi kom alltså fram till rätt hall till slut och behövde inte köa så länge eftersom de öppnade dörrarna när vi kom fram. Slutet gott, allting gott!

Hade inte med vår vanliga kamera så dessvärre är alla bilder och filmer tagna med min sketna iPhonekamera.
Jag ber om ursäkt i förväg, men här kommer de bästa bilderna jag fick!

Efter konserten gick vi tillbaka till hotellet och några sekunder efter att jag lagt fast ögonen somnade jag, trött efter en lång och händelserik dag.

På torsdagmorgon fixade vi oss och sen gick vi till en restaurang några meter från hotellet för att äta frukost. Och vilken superbra frukost det sen var - rekommenderar varmt restaurangen KIILA!  

Efter frukosten packade vi ihop det sista och sen förde vi våra väskor till järnvägsstation och gick några hundra meter till Kinopalatsi för att köpa biobiljetter. Vi gick endast i genom Stockman före vi gick tillbaka till bion och satte oss skönt i biosalongen för att se en efterlängtad film. Kan ni gissa vilken? Jamen självklart La La Land.

Efter bion med grymt bra musik gick vi raka vägen till järnvägsstation och slängde i oss varsin fylld batong och sen hoppade vi på tåget och åkte hem. 

Det blev en minst sagt händelserik och äventyrlig resa, precis som det brukar vara när jag och Julia reser tillsammans. Allt gick inte som på räls (hahaha) men såhär i efterhand känner jag mej så varm inombords och fylld med kärlek för min fina äventyrsvän! ♥

Heidi
Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 1 med bokstäver: