Glimtar från 2016

08.01.2017 kl. 20:40

Bättre sent än aldrig - nu har det blivit dags för en liten årsresumé för 2016. Jag har samlat ihop de bästa bilderna från årets gång, både de som jag tagit med telefonkameran, kompaktkameran och systemkameran. Det blev ett långt inlägg, så jag hoppas ni orkar kolla igenom ens halva :D Tyvärr blev det heller inte den bästa årssammanfattningen ni läst eftersom jag varit så dålig med kameran 2016 MEN vi sätter helt enkelt igång så vi blir klara nångång ;)

JANUARI

Firade tre år tillsammans med Ron på trettondagen och det firade vi med restaurangbesök och bowling kvällen innan och skumppa på den riktiga dagen <3

Julia kom på besök och det var så toppen att tillbringa dagen med henne <3

Vårt fina flickgäng hade sleepover hos Annika också en kall januarihelg. En sån rolig och välbehövlig helg <3

Snökrig med Ron för att liva upp en annars lite tråkig januarilördag!

 

FEBRUARI

Det hände inte så mycket i februari vad jag minns, men vi var åtminstone en helg till Kristinestad och hälsade på familjen och Roope!

Och jag köpte mina första tulpaner för året

 

MARS

En dag efter jobbet promenerade jag och Ron över isen till Mässkär. Det var helt underbart vinterväder och en riktigt trevlig sak att göra en dag mitt i veckan.

Vi firade fina Janna på hennes 25e födelsedag med fest och utgång!

Det var en skön påsk som jag och Ron tillbringade i Jakobstad genom att chilla och att åka ut på årets första cykelutfärd till Gamla hamn där vi drack eftermiddagskaffe.

 

APRIL 

När färgerna i naturen gick i olika nyanser av grått...

... passade jag på att beställa hem några pocketböcker från adlibris för att ha nåt att sysselsätta mej med och för att jag helt enkelt inte hade läst några böcker på länge. Livet efter dig kom att bli en av de bästa böckerna jag någonsin läst!!!

Det började närma sej tillökning i kompisgänget när Sonja var preggo, så vi var ett gäng som höll en liten baby shower! Det var samtidigt den första baby showern jag varit på!

Valborg firade vi med ett ganska stort gäng hos Annika och Kenneth där vi både lekte lekar, åt och skrattade i massor!

 

MAJ

Jag var till frissan för lite uppfräschning av håret och kom hem mycket nöjd med ljusare hår

Jag, Janna och Annika åkte till Umeå en lördag och tillbringade en natt där. Vi shoppade, åt gott och gick ut på lördagskvällen och det var en så lyckad helg som jag kommer minnas med glädje länge ännu! <3

 

JUNI

Vi åkte till Norge för att tillbringa ungefär en vecka hos Felicia och Kristoffer (och hundarna såklart!). Vi firade även midsommaren med dem och det var en riktigt lyckad resa som jag är så glad att vi gjorde <3

 

 

JULI

Juli innebär den årliga höjdpunkten i Kristinestad, nämligen sommarmarknaden. Det är den äldsta sommartraditionen för mej och min familj, ja eller nästan för alla Kristinestadsbor unga som gamla, så man kan helt enkelt inte missa det! 

Den andra stora händelsen i juli var Rock Off på Åland. Jag har velat ha med Ron till Åland flera gånger men vi har haft så mycket andra planer och jobb under somrarna tillsammans så vi har fått skjuta upp det helt enkelt. Som tur fick Ron lite ledigt samtidigt som mej så vi kunde åka dit. Jag visade Ron restaurangen jag jobbat på, vi gick i hamnen och såg på fina båtar, vi hälsade på hos min faster och kusiner ett par gånger, vi åt god mat (och mindre god mat), vi besökte Lilla holmen och jag tog årets första dopp där och självklart var vi på Rock Off några kvällar.

<3 

Det jag ännu vill tillägga är att de var några artister som verkligen överraskade mej under Rock Off. För det första KAJ! Ja ni läste rätt, de var helt super faktiskt - och publiken tog så bra emot dem! För det andra Daniel Adams-Ray! Jag har sett honom på Rock Off 2011 också och då var han bra, men nu tyckte jag han var ännu bättre så tummen upp för det! Och sist men inte minst Takida! Jag visste några låtar som de sjöng och det var kul, men alltså vilken show. Jag brukar inte tycka om konserter där man inte känner igen låtarna men Takidas framträdande på Rock Off var så bra!!! Ron var minst lika positivt överraskad och det är nog ett bra betyg!

 

AUGUSTI

Alltså när jag gick igenom mina bilder från augusti så var denna bild den enda värd att publiceras. Jag och Sara fotograferade några bilder på varandra och sen gick vi till Skorpan på fika och satt ute i gassande sol. Det gjorde jag även ett par gånger med Ron och en gång med arbetskompisarna efter jobbet.

 

SEPTEMBER

Samma sak hände när jag kollade vad jag tagit för bilder i september... Visst hade jag många bilder men från samma kväll - min födelsedagsfest! Jag och mina fina brudar <3 (Julia kunde tyvärr inte komma på festen därav är hon inte med på bilden :/)

 

Oktober 

Eh vad hände egentligen i höstas? En publicerbar bild även från oktober... Det är en bild på det bästa som hänt Jakobstad på många, många år enligt mej. Åtminstone sedan jag flyttade hit för fyra och ett halvt år sen. Nämligen Jakob Center!

 

NOVEMBER

På alla helgons dag var det dop för lilla Lilo-Kay

Jag blev inspirerad av Annika som klippt sitt hår själv så jag kollade ungefär tio youtubevideor före jag tog fram sax och kam och kapade bort topparna. Jag var nervös men samtidigt kände jag att det inte kunde bli värre än det redan var så jag gjorde det. Resultatet blev helt okej, lite snett ställvis men bättre än jag trott, fast jag nu inte råkade ha någon bild på det som är tagen direkt efteråt.

Gjorde jag nåt annat i november då? Inte egentligen, men jag och Ron provade Robert´s coffee i Jakobstad för första gången i alla fall (måste fylla ut inlägget med en bild från det också).

 

December

En helg i början på december åkte jag tåg ner till Helsingfors för att tillbringa en hel helg med Daniela. Det råkade bli en av de bästa helgerna på hela året och jag är så glad att båda äntligen hade möjligt att träffas och hänga. Vi kollade idol, shoppade, skrattade, åt god mat på Vapiano, dansade på Aussie Bar club och var på en fantastisk brunch på Fazer café.

I mitten av december åkte jag och Ron till vasa en lördag för att köpa lite julklappar och gå på Pleppo 2 som vi väntat på sen Rons födelsedag. Vi behövde inte bli besvikna, det var en väldigt underhållande och rolig föreställning!

Helgen före julafton såga vi ner vår första riktiga gran i Rons pappas skog.
Det var en mysig grej att göra tillsammans som troligtvis kommer bli en tradition!

Sen blev det julhelg och nu tänkte jag bjuda på de julbilder jag ännu inte visat på bloggen. Julafton tillbringades med Rons familj och på juldagen åkte vi till Kristinestad för julafton nummer två. Ron åkte hem den 26e medan jag stannade kvar ännu några nätter före jag tog bussen tillbaks till Jakobstad. I Kristinestad hade jag några riktigt sköna dagar: bio med mamma och pappa (101 åringen som smet från notan och försvann), supergod middag på Crazy cat med samma personer, jag och Jessica åkte och hälsade på Simone och barnen en dag och på kvällarna fördrev jag tiden med filmer och Skam , vad annars liksom :D

Det nya året firade vi in med ett litet gäng hemma hos oss, det var jag, Ron, Janna, Annika och Kenneth. Vi hade en supermysig nyårsafton med raclette, skumppa och Cards against humanity. När A & K åkte hem for vi andra en sväng till stan men efter en drink på O´learys skjutsade Janna hem mej och Ron igen. Tyvärr blev ingen av våra gruppbilder så lyckade så jag kunde publicera dem men en bild på raclettegrillen ska ni ändå få, och våra sprakastickor.

 

GOD FORTSÄTTNING PÅ DET NYA ÅRET! 

Heidi
Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 1 med bokstäver: