Mycket på gång

We are back! Vi är tillbaka från ett varmt och soligt Split, och jag har en hel del bilder från vår resa. Nu ska jag dock vara lite dum och vänta ett tag till med att göra ett Kroatien-inlägg för jag har en hel del annat på gång just nu. Om ett par timmar ska vi på middag med Alexandra och Robert, ikväll ska jag packa väskan igen och imorgon tar jag tåget ner till Helsingfors. Det kommer vara Daniela, Felicia och jag i dagarna två, och imorgon kväll joinar även ett helt gäng andra (nya för min del) människor oss när Daniela och Niko ordnar Sommarolympiad. På söndag har vi ännu en brunch inbokad och jag tror att denna helg kommer bli så galet bra och rolig. Det finns helt enkelt inga andra alternativ när jag får tillbringa tid med två av de bästa människorna jag vet <3

Hoppas ni får en fantastisk helg! Och just ja här får ni en liten sneak peek av Split, mer bilder får ni nästa vecka när jag kommit hem från huvustaden och har lite mer tid på mej.

Heidi
14.07.2017 kl. 14:50

Dåliga bilder på en vacker dag

Idag när jag körde hem från jobbet hade jag sån lust att stanna och fotografera den fantastiskt vackra, eldröda himmeln. Min telefonkamera är inte så mycket att hänga i julgranen efter två år så jag ville gärna åka hem och hämta systemkameran för att knäppa de bästa bilderna. Det tar ju en evighet att hitta det perfekta stället att stanna och fotografera på och det är inte ljust så länge till tänkte jag så jag beslöt att vandra till åkrarna som finns här i närheten.

Titta så fint det var, helt magiskt!

Vet inte riktigt vad som hände men bilderna jag tyckte såg bra ut när jag snabbt kollade i genom dem där bland åkrarna
blev inte alls bra...

Alltså va e dehär? Fokus ligger på helt fel ställe för att inte tala om skärpan i bilden?!?Jag tror det börjar vara på sin tid att läsa igenom kamerans instruktionsbok igen för tydligen är jag helt ut och cyklar när det kommer till inställningarna?

Bilderna blev inga fototävlingsvinnare men nog f*n var det skönt med en promenad i den friska luften (och därför ser jag också så nöjd ut på bilden). Perfekt väder om ni frågar mej och det vore verkligen toppen om detta väder höll i sej till nyårsafton. Jag vill ändå lägga in en beställning till julafton på liite mer snö. Tänk vad mysigt det vore med virvlande snöflingor på självaste julafton ♥  

Heidi
12.12.2016 kl. 20:52

Snapshots från vardagen

Kaffe / En födelsedagsblomma som vissnat

Mellanmål / Krispig morgon i oktober

Heidi
14.10.2016 kl. 19:34

One beautiful evening in September

#beautifulseptember

Heidi
27.09.2016 kl. 15:18

En header och fint juniväder

Igårkväll hade jag tråkigt så jag gick genom skogen för att komma till åkrarna som ligger alldeles nära vårt. Blev myggmat i skogen men traskade igenom geggan och kom ut till detta vackra landskap.

En annan dag kanske jag laddar upp de andra bilderna också men just nu vill jag gärna jöra nåt annat än sitta med datorn i famnen här inne. En annan bild ska jag ändå ladda upp ännu, det blev nämligen en ny header av en av bilderna:

Hade varken en pojkvän eller ett stativ att ställa kameran på när jag skulle fotografera mej själv, så jackan och kamerafodralet fick duga och jag fick helt enkelt sätta mej på huk. Det blev väl helt bra ändå!

Ni ska ha en alldeles underbar vecka! Jag har hört att det ska bli lite varmare grader igen, ut och njut gott folk! Själv inleder jag min sista veckan på dagis för denna termin så jag ska minsann ta vara på alla fina stunder med barnen och arbetskamraterna!

Heidi
12.06.2016 kl. 18:35

Storm och blommor

Oj vad det har stormat in i veckan, inte alls kul säger jag. Natten mellan onsdag och torsdag somnade jag kring 2-tiden på natten och självklart hade jag morgonskift på torsdag så jag var tvungen att stiga upp 5.25... Sov två och en halv timme efter jobbet och efter det var jag så sugen på att bada bastu så jag knäppte på den och oj så skönt det var! Fick till och med Ron som annars inte brukar vara ett fan av bastubad på dagen. Senare åkte jag tillbaka till jobbet och där hade vi besöksdag för barnen som börjar på hösten. Det var riktigt lyckat det med!

En liten parentes om stormen. Jag och Ron hade varit och köpt några blommor på tisdan men vi fick så lov att plocka in dem i förrådet på onsdag eftersom det blåste redan så förhärdat då. Det verkar som en av våra nykomlingar inte riktigt gillade vara instängd där, men får se hur det går med den. Får riktig midsommarfeeling av den så jag hoppas den överlever (fast vi inte ens är hemma på midsommar, haha).

 

Det är denna skönhet jag talar om (inte mina ben), visst är den ytterst midsommaraktig?

Heidi
11.06.2016 kl. 20:51

Kontraster på kvällskvisten

Satt och glodde på TV igårkväll när ljuset där ute plötsligt förändrades. På fem sekunder hade jag plockat fram kameran och gick ut på terassen för att fotografera detta sagolika ljus. Efter ungefär 2 minuter var den magiska stunden förbi och jag gick in igen, med en ny, liten dos av glädje i kroppen.

Heidi
17.05.2016 kl. 20:33

Nästan lite melankoliskt

I väntan på färgerna som ger oss glädje och ny energi vill jag dela med mej av några fotografier jag tog i lördags. För tillfället möts vi av motsatsen till pigga färger, nämligen grått i olika nyanser (fifty shades of grey...). Dessa bilder speglar mitt humör de senaste månaderna, när allt inte riktigt gått som jag hade önskat om man säger så.

 

 

Heidi
10.04.2016 kl. 20:58

Vårväder

I dag har det varit 10 plusgrader och strålande sol så det har verkligen varit riktigt vårväder. Vi har vridit fram klockan en timme närmare sommar och nu är det vädergudarna som bestämmer om vi får fortsätta njuta av vårvädret som så småningom blir till sommar eller om vi får en takatalvi till. Håller tummarna för det förstnämnda!

Skön vecka till er! 

Heidi
27.03.2016 kl. 19:53

Vackra vintervärld

 

Heidi
17.01.2016 kl. 19:31

Heidi


Finlandssvensk 23 åring. 
Sambo med Ron. 
Välkommen till bloggen som innehåller en salig blandning av allt som hör livet till, enligt mej.
Instagram: heidiperjus