Planer om förändring i vårt hem

Enda sen vi flyttade till vårt hem för lite mer än två år sen har jag från och till försökt tänka ut hur vi ska jöra med vårt extra rum, men det har tagit längre än tänkt eftersom vi bara gömt allt som vi inte ville ha så synligt där. Rummet som till en början kallades som kontor (som jag för övrigt inte släppt än i denna dag) skrev jag min kandidatexamen i och när jag blivit färdig skulle det vara mitt arbetsrum där jag satt och planerade till jobbet. Det blev inte riktigt så utan när min kandi var färdig omvandlades rummet till Rons spelrum och det är det fortfarande, inget planeringsrum och skrivbordet som jag gillar blir knappt använt. NU har jag äntligen orkat börja fundera vad vi ska göra med rummet, och jag har även fått sambon med på noterna. Det ska bli ett ⋆trumvirvel⋆ gästrum (+ spelrum förstås). Mycket har vi redan kommit fram till vad gäller inredningen men än är det en bit kvar, nu ska vi först se till så att allt det andra löser sej. Än så länge har vi inte införskaffat något nytt till rummet men så småningom blir det nog av.

Här på bloggen tycker jag vi börjar med att fundera kring färger. Har inte frågat sambons tankar om färgen/färgerna i rummet än eftersom jag själv fick en impuls idag och såg färgen framför mej när jag kom hem och kikade in i rummet, men känner jag mannen rätt så borde hans bild av rummet inte skilja sej så mycket från vad jag har tänkt. Vi är ofta ganska ense om inreding och färger i inredningen vilket ju är superbra och skönt! 

Nåjaa, nu ska jag visa er vad som rör sej i min skalle, inspirationen är självklart från Pinterest 
men jag länkar även webbsidan som bilden ursprungligen är ifrån.

http://carolyne-home.over-blog.com/http://lindyegalloway.com/mid-century-mod

http://alexanderwhite.se/objekt/?oldobjectredirect=1 

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/37/19/f1/3719f1553e9e45fc0181cb6bb5220f9d.jpg

http://gravityhomeblog.com/2016/11/28/tiny-stockholm-apartment-painted-blue/

Alltså bara se på dessa härliga blåa nyanser, jag är helt kär! Jag tänker mej blåa väggar och guldiga detaljer,
och inslag av grönt i form av växter men vi får se hur det blir. 

Nästa steg: Få Ron att godkänna nån vacker nyans av mörkblå (kanske det finns någon finare benämning på det, antagligen).
Håller tummarna för det!  

Det ska bli kul att följa med förändringen för vi har ju i princip inte ändrat nåt sen vi flyttade in i huset, förutom att vi målat en vägg i kalklitir i färgen Winter primo. Jag återkommer när vi kommit igång lite, och då utlovas det även lite förebilder så ni också kan se omvandlingen. Iiih, nu blev jag ju riktigt ivrig att sätta igång! 

Heidi
06.03.2017 kl. 14:37

Norgeglas och coasters

Sista hela dagen som vi hade i Norge åkte vi till ett ställe med variation på vad allt man kunde se och göra. Tänkte skriva mer om det en annan gång, men nu tänkte jag visa er två saker som jag och Ron köpte hem - som jag är väldigt nöjd med. Två Norgeglas och Lexington coasters.

Glasen köpte vi som souvenirer, det har liksom blivit vår grej att köpa hem glas från de ställen vi besökt. Coasters köpte vi främst för att ha på terassen, men jag misstänker att de kommer användas lika flitigt inomhus.

Heidi
30.06.2016 kl. 16:20

Storm och blommor

Oj vad det har stormat in i veckan, inte alls kul säger jag. Natten mellan onsdag och torsdag somnade jag kring 2-tiden på natten och självklart hade jag morgonskift på torsdag så jag var tvungen att stiga upp 5.25... Sov två och en halv timme efter jobbet och efter det var jag så sugen på att bada bastu så jag knäppte på den och oj så skönt det var! Fick till och med Ron som annars inte brukar vara ett fan av bastubad på dagen. Senare åkte jag tillbaka till jobbet och där hade vi besöksdag för barnen som börjar på hösten. Det var riktigt lyckat det med!

En liten parentes om stormen. Jag och Ron hade varit och köpt några blommor på tisdan men vi fick så lov att plocka in dem i förrådet på onsdag eftersom det blåste redan så förhärdat då. Det verkar som en av våra nykomlingar inte riktigt gillade vara instängd där, men får se hur det går med den. Får riktig midsommarfeeling av den så jag hoppas den överlever (fast vi inte ens är hemma på midsommar, haha).

 

Det är denna skönhet jag talar om (inte mina ben), visst är den ytterst midsommaraktig?

Heidi
11.06.2016 kl. 20:51

Decemberglitter

Om de inte varit en thing förr, så har det blivit det nu, decemberglitter alltså.

Bara se på bilden ovan, nästan så jag förälskar mej i vårt hem all over again! <3 Idag hade jag kort arbetsdag och när jag kom hem möttes jag av att både husväggen och marken var täckt med frost som glittrade i det perfekta solljuset. Decemberglitter, visst förstår ni varifrån jag fick det?

Med denna bild vill jag önska er alla en fantastisk ny vecka! Snart är det jul, men kom ihåg att julen kommer bli ännu mer magisk om vi bara lämnar bort stressen och njuter istället ❤

 

Heidi
14.12.2015 kl. 15:53

När en av våra väggar blev grå

För en och en halv vecka sen (fredag) kom jag hem till tejpade lister och en sovrumsdörr som var täckt med tidningspapper. 

Ron hade förberett för målning och såhär såg väggen ut före vi satte igång:

Klockan 18 satte vi igång, med en arbetsfördelning att Ron målade högst upp från stegen och jag tog över när jag nådde stället från den första eller andra pinnen på stegen. 

Jag hade både läst på nån blogg och fått höra av Malin att kalklitirnyansen vi skulle måla med såg väldigt mörkbrun ut när man först började måla. Det var verkligen tur att jag var medveten om det - annars hade jag nog fått panik i detta skede. Vi målade annars med nyansen Winter Primo.

När färgen fått torka typ 45min såg det ut såhär:

Redan mycket gråare och närmare den rätta gråa tonen vi var ute efter. Efter ytterligare 1h (kunde vara mer) såg väggen ut såhär:

Vi blev klara med målandet av hela väggen vid 20-tiden och efter att ha fått torka hela natten målade vi andra varvet på lördags förmiddagen.

När vi målat allt såg väg väggen ut såhär, en hel del hade torkat ganska mycket.

De mörka strecken som syns på bilden syns delvis ännu, dock inte så starkt längre. Jag måste medge att jag var ganska missnöjd ännu några dagar efter att vi målat men nu lägger jag knappt märke till de mörkare ställena mer. Jag är nöjd och tyckte det var riktigt roligt att måla med kalklitir.

Jag ÄLSKAR väggen, den piggar upp bland de andra väggarna som är naturvita i köket/vardagsrummet och passar jättebra med våra gardiner. Dessutom är det roligt att kunna lägga en egen liten touch på vårt hem som annars var helt färdigt när vi köpte det. Jag är supernöjd! #bossivägg

 

 

Heidi
17.11.2015 kl. 20:49

Höstnytt i hemmet

Idag tog jag Ron under armen och tillsammans åkte vi till Sunds Trädgård och handlade lite höstnytt till vårt kära hem. Vi hade ett presentkort som vi fått av Rons föräldrar och ett presentkort som vi fick som inflyttnings- och examenspresent av Rons bror med familj. Jag tycker jätte mycket om presentkort för då vet jag att jag kan köpa nånting jag vill ha istället för att få nånting jag inte alls behöver.

Detta fick vi med oss från Sunds idag:

Två ljuslyktor i glas med härligt mönster, en söt kaktus, kruka, nya ljus i en höstig färg och ett kaneldoftande ljus som får bli ett ljus som plockas fram till juletider.

Älskar vårt höstiga hem ❤️

 

Heidi
19.10.2015 kl. 19:52

Ett början på arbetsrummet

Lite har jag röjt undan från arbetsrummet idag, men länge orkade jag inte hålla på förrän jag insåg hur varmt det var ute. Jag har flyttat några extra lådor som stått där till uteförrådet, likaså loppissaker som luggit och samlat damm på golvet så nu är det lite tommare och lättare att sätta igång att göra det fint. Nåt annat intressant som jag är säker på att läsarna vill veta är att jag läst ut min första bok sedan gymnasiet. Under barnträdgårdslärarutbildningen har jag inte orkat läsa ut en endaste bok eftersom vi haft så mycket kurslitteratur som jag behövt läsa och har jag inte haft det har jag helt enkelt inte orkat läsa nånting annat än bloggar. Skönt att ligga ute på egen terass och läsa nu ska jag säga er, har saknat det lite faktiskt. Nå men nu ska jag bänka mig framför TV och titta på Idol. Idol = höstmys (trots att termometern visar på +19).

Ha de gott allihopa! Vi hörs mer imorgon (:

Heidi
24.08.2015 kl. 20:56

Projekt arbetsrum

Förutom jobb är det inte så mycket annat som pågår i mitt liv nu just. Jag drömmer om att påbörja "projekt arbetsrum" nu när vi äntligen fått min soffa och Rons skrivbord sålt och bortfört. Jag söker inspo lite hela tiden och har ju faktiskt redan börjat med rummet i våras men eftersom det varit så fullpackat med saker har varken jag eller Ron orkat ta itu med det. Rummet har dugt som kandidatskrivningsrum och spelrum men när vi haft gäster har jag haft sån ångest över hur det ser ut. Imorgon ska jag försöka göra i ordning där litegrann och planera hur det ska se ut, får hoppas mannen i huset godkänner mina idéer så vi får det fixat så fort som möjligt. 

Dessa bilder har jag lånat från Pinterest. Mera bilder som dessa kan ni hitta på min anslagstavla "Interior".

Heidi
23.08.2015 kl. 20:35

Längtan efter sol och en mysig terass

Vädret är väldigt omväxlande för tillfället, och jag gillar det inte. Ena dagen skiner solen och termometern visar på +6, nästa dag snöar det för fulla muggar och marken blir vit. Dagen efter det har snön smält bort igen och solen skiner som aldrig förr, regnar gör det också lite nu som då. Det är dags för ordentlig vår nu, inga mer snö och slask för nu vill jag ha sol och torra vägar. 

Jag hade planerat in en långpromenad i solskenet denna morgon, men istället vaknade jag av regnet som smattrade mot sovrumsfönstret. I ärlighetens namn ville jag varken gå ut på långpromenad eller överhuvudtaget stiga upp. Största orsaken till mitt missnöje över vädret är för att jag gärna skulle sätta igång och handla saker till vår terass. Okej jag har inte planerat hur den ska se ut ännu, men det växlande vädret gör så att jag inte ens vill påbörja planeringen. Just nu känns en mysig terass väldigt långt bort, men jag tänkte ändå bjuda er på några bilder som jag knäppte på den i kvällssolen igår.

En stor terass som vi är väldigt nöjda över. Jag tror speciellt att många sommarkvällar kommer tillbringas på denna terass med god grillmat och trevligt sällskap. Sommar 2015, du kommer bli bra!

Heidi
09.04.2015 kl. 13:03

Vårkänslor

Våren flyttade in i vårt hem tidigare i veckan <3

Heidi
14.03.2015 kl. 18:53

Heidi


Finlandssvensk 23 åring. 
Sambo med Ron. 
Välkommen till bloggen som innehåller en salig blandning av allt som hör livet till, enligt mej.
Instagram: heidiperjus